Jadłospis

Śniadanie

Zupa

II Danie

Podwieczorek

Poniedziałek 13.01.2025

Kakao na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl), masło (Ml),
kiełbaska krotoszyńska,
twaróg (Ml),
papryka żółta, ogórek.

Zupa fasolowa (Se)
z ziemniakami
i mięsem drobiowym
na wędzonce.

Makaron razowy (Gl)
z owocami leśnymi
i śmietanką (Ml).
Kompot owocowy
z porzeczek.

Rogal maślany
(Gl, J, Ml)
z powidłami
śliwkowymi.
Herbata owocowa.

Wtorek 14.01.2025

Płatki orkiszowe (Gl)
na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl), masło (Ml),
jajko na twardo (J),
szynka drobiowa
rzodkiewka, ogórek.
Herbata owocowa.

Zupa pomidorowa (Se)
z ryżem
na wywarze
mięsnym
zabielana
śmietaną (Ml).

Schab
w panierce (Gl, J),
ziemniaki gotowane,
buraczki.
Kompot owocowy
ze śliwki.

Koktajl
z maślanki (Ml)
i malin.
Biszkopty (Gl, J).

Środa 15.01.2025

Kawa inka (Gl)
na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl), masło (Ml), 

pasztet pieczony (Gl, J)
(wyrób własny),
ser żółty wędzony (Ml),
pomidor, sałata.

Zupa koperkowa (Se)
z zacierką (Gl, J)
na wywarze
warzywnym
zabielana 

śmietaną (Ml).

Kopytka (J)
z kiełbaską.
Surówka 

z marchewki.

Kompot owocowy
z wiśni.

Kisiel owocowy
z ananasem.

Chrupki kukurydziane.

Czwartek 16.01.2025

Kasza manna (Gl)
na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo 

mieszane (Gl), masło (Ml),
polędwica wieprzowa,
pasta z ciecierzycy,
ogórek, papryka żółta.
Herbata owocowa.

Zupa kalafiorowa (Se)
z ziemniakami
na wywarze
warzywnym
zabielana
śmietaną (Ml).

Ryż
z kurczakiem,
ananasem, papryką
i pomidorami.
Kompot owocowy
ze śliwki.

Budyń czekoladowy
na mleku (Ml)
z bananem.

Piątek 17.01.2025

Herbata z cytryną.
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl), masło (Ml),
pasta z twarożku (Ml)
i łososia (R),
rzodkiewka, ogórek,
dżem jagodowy.

Zupa krem
z cukinii (Se)
z groszkiem
ptysiowym (Gl, J)
na wywarze
warzywnym
zabielana
śmietaną (Ml).

Kotleciki
jajeczne  (J, Gl),

pure z ziemniaków, surówka
z ogórka kiszonego 

i marchewki.
Kompot owocowy
z porzeczek.

Ciastka owsiane
(Gl, J, Ml)
z żurawiną
(wyrób własny).
Mleko (Ml).

Alergeny:  Se- seler,    Gl- gluten,    Ml- mleko,    J- jaja,    R- ryba,  S- soja,   O- orzechy

Szczegółowy wykaz składników produktów i dań wraz z gramaturami dostępny jest u intendenta.
Z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie.

Woda do picia dostępna jest bez ograniczeń.