I Śniadanie

Zupa

II Danie

Podwieczorek

Poniedziałek 07.04.2025

Kakao na mleku (Ml).
Kanapki:  pieczywo   

mieszane (Gl), masło (Ml),
polędwica sopocka,
ser żółty (Ml),
papryka zielona, sałata.

Zupa fasolowa (Se)
z kiełbaską,
pomidorami 
i ziemniakami
na wędzonce.

Makaron
razowy (Gl)
z twarogiem (Ml).
Kompot owocowy
z porzeczek.

Rogal
maślany (Gl, Ml, J)
z dżemem
z owoców leśnych.
Herbata owocowa.

Wtorek 08.04.2025

Kasza manna (Gl)
na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl), masło (Ml), schab z pieca,
jajko na twardo (J),
ogórek, rzodkiewka.
Herbata owocowa.

Zupa krupnik (Se)

z ryżem
na wywarze
mięsnym.

Kotlety wieprzowe mielone (Gl, J),
ziemniaki gotowane, buraczki.
Kompot owocowy

ze śliwek.

Koktajl
z kefiru (Ml)
z truskawkami.
Biszkopty (Gl, J).
   

Środa 09.04.2025

Kawa inka (Gl)
na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl),  masło (Ml), 

kiełbaski drobiowe
na ciepło,
pomidor, sałata.

Zupa szczawiowa (Se)
z zacierką (Gl, J)
na wywarze
warzywnym
zabielana
śmietaną (Ml). 

Kopytka (Gl, J)
z kiełbaską.
Surówka
z marchewki.

Kompot owocowy
z truskawek.

Budyń śmietankowy
na mleku (Ml)
z wiśniami.

Czwartek 10.04.2025

Płatki orkiszowe (Gl)
na mleku (Ml).
Kanapki: pieczywo
mieszane (Gl),  masło (Ml),
szynka z kurczaka,
twarożek (Ml),
papryka czerwona, ogórek.
Herbata owocowa.

Zupa jarzynowa (Se)
z ziemniakami
na wywarze
warzywnym
zabielana
śmietaną (Ml). 

Gulasz drobiowy,
kasza 

bulgur (Gl),
ogórek kiszony.
Kompot owocowy

ze śliwek.

Ciasteczka
owsiane (Gl, Ml, J)
z rodzynkami
i żurawiną
(wyrób własny).
Lemoniada owocowa.

Piątek 11.04.2025

Mleko (Ml).
Kanapki: pieczywo  
mieszane (Gl), masło (Ml),
pasta z tuńczyka (R)
i twarogu (Ml),
ser żółty (Ml),
rzodkiewka, sałata.

Zupa z cukinii  (Se)
z groszkiem
ptysiowym (Gl, J)
na wywarze
warzywnym
zabielana 

śmietaną (Ml).

Kotleciki jajeczne (J)
w panierce (Gl, J)
pure z ziemniaków,
surówka z czerwonej kapusty i jabłka.
Kompot owocowy
z porzeczek.

Kisiel owocowy
z ananasem
i brzoskwiniami.
Flipsy.



Alergeny:  Se- seler,    Gl- gluten,    Ml- mleko,    J- jaja,    R- ryba,  S- soja,   O- orzechy

 

Szczegółowy wykaz składników produktów i dań wraz z gramaturami dostępny jest u intendenta.
Z przyczyn niezależnych od placówki jadłospis może ulec zmianie. Woda do picia dostępna jest bez ograniczeń.